دوره 5، شماره 4 - ( 3-1385 )                   جلد 5 شماره 4 صفحات 319-324 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Javad Zavar Reza, Mahmoud Dousti, Sadigheh Soleimani, Farzad Asadi Jamnani, Bardia Farzamfar, Shahrnaz Aria Barzin et al . EFFECTS OF PERSIAN WALNUT (LAVASANATREGION) OIL EXTRACT ON LIPID PROFILE IN ANIMAL MODEL (HYPERCHOLESTEROLEMIC MALE RATS). ijdld. 2006; 5 (4) :319-324
URL: http://ijdld.tums.ac.ir/article-1-348-fa.html
جواد زوار رضا ، محمود دوستی ، صدیقه سلیمانی ، فرزاد اسدی جمنانی ، بردیا فرزام فر ، شهرنازآریا برزین و همکاران.. اثرات عصاره روغنی گردوی ایرانی(لواسانات) برتغییرات غلظت سرمی لیپیدها ولیپوپروتیین‌ها درمدل حیوانی(رت نر هیپرکلسترولمیک). مجله دیابت و متابولیسم ایران. 1385; 5 (4) :319-324

URL: http://ijdld.tums.ac.ir/article-1-348-fa.html


چکیده:   (5913 مشاهده)

مقدمه: مطالعات تجربی نشان داده اند که مصرف گردو خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی(CHD) را کاهش می‌دهد. گردو میزان لیپیدهای آتروژن نظیر کلسترول تام(TC) وتری‌گلیسرید(TG) ولیپوپروتیین‌های آتروژن همچونLDL-C،VLDL-C را کاهش می‌دهد. این تأثیر به علت وجود ترکیبات مختلف به‌ویژه اسیدهای چرب غیر اشباع با چند پیوند دوگانه (PUFA) از نوع  همچون اسید لینولنیک (C18:39,12,15 ) می‌باشد.
روش‌ها: 20 راس رت نرهیپرکلسترولمیک با وزن g250-200 را به چهار گروه تقسیم کرده ،سپس این رت‌ها به مدت هشت هفته تحت رژیم غذایی که حاوی مکمل عصاره روغنی گردوی ایرانی بود تغذیه گردیدند: گروه شاهد (غلظت 0% عصاره روغنی) و سه گروه مورد 5%، 5/7% و 10% عصاره روغنی گردو (به‌ترتیب 035/0، 049/0 و 07/0 گرم عصاره روغنی به ازای هر گرم وزن در هر روز).
یافته‌ها: این مطالعه نشان داد که عصاره روغنی گردوی ایرانی (لواسانات) اثری مثبت در کاهش غلظت سرمی TG (14%)، TC (8/7%)، LDL-C (11%) و VLDL-C (12%) داشته و با افزایش میزان مصرف عصاره(5% ، 5/7% و 10%) این اثر کاهنده نیز بیشتر شد.
نتیجه‌گیری: به علت کاهش غلظت سرمی لیپیدها و لیپوپروتیین‌های آتروژن در اثر مصرف عصاره روغنی گردوی ایرانی (لواسانات)، می‌توان گردو را به عنوان یک مکمل غذایی کاهنده خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی معرفی کرد.

متن کامل [PDF 177 kb]   (1197 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۸۴/۱۱/۲۹ | پذیرش: ۱۳۸۵/۴/۲ | انتشار: ۱۳۹۲/۷/۱۱

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA code

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دیابت و متابولیسم ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2018 All Rights Reserved | Iranian Journal of Diabetes and Metabolism

Designed & Developed by : Yektaweb