دوره 14، شماره 3 - ( 12-1393 )                   جلد 14 شماره 3 صفحات 168-163 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Soltani-Nobakht M, Yaghmaei P, Ebrahim-Habibi A. STUDY ON THE EFFECT OF AROMATIC COMPOUNDS ON THE ACTIVITY OF BOVINE SERUM ALPHA-AMYLASE: A SEARCH FOR POTENTIALLY ACTIVE COMPOUNDS IN CONTROLLING BLOOD SUGAR LEVEL. ijdld 2015; 14 (3) :163-168
URL: http://ijdld.tums.ac.ir/article-1-5365-fa.html
سلطانی نوبخت مهسا، یغمایی پریچهره، ابراهیم حبیبی آزاده. بررسی تاثیر مهاری ترکیبات آروماتیک بر فعالیت آلفا آمیلاز سرم گاو: جستجوی ترکیبات بالقوه موثر در کنترل قند خون. مجله دیابت و متابولیسم ایران. 1393; 14 (3) :163-168

URL: http://ijdld.tums.ac.ir/article-1-5365-fa.html


1- گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، واحد علوم و تحقیقات
2- گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، واحد علوم و تحقیقات ، yaghmaei_p@srbiau.ac.ir
3- مرکز تحقیقات بیوسنسور، پژوهشکده علوم سلولی و مولکولی غدد و متابولیسم
چکیده:   (6256 مشاهده)

مقدمه: آلفا آمیلاز مهم‌ترین آنزیم تجزیه کننده نشاسته است. فعال کننده‌های این آنزیم بالقوه می‌توانند عامل کمکی در هضم باشند و مهارکننده‌های آن از جذب مواد نشاسته‌ای جلوگیری و در نتیجه میزان قند خون را کنترل می‌کنند. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر ترکیبات آروماتیک بر فعالیت آلفا آمیلاز سرم گاو بود. روش‌ها: تاثیر ترکیبات کارواکرول، کومیل فنل، تریپتامین، تریپتوفان، N-استیل- L - تریپتوفان، بیس فنل A و 2- بنزیل اکسی فنل،2و6– دی ایزوپروپیل فنل، 4-کلرو-2- ایزوپروپیل-5- متیل فنل، بر فعالیت آلفا آمیلاز سرم گاو در حضور سوبسترای مصنوعی (کیت آزمایشگاهی) بررسی شد. یافته‌ها: در بررسی ترکیبات آروماتیک بر فعالیت آلفا آمیلاز سرم گاو اکثر آن‌ها از الگوی رفتاری مشابهی پیروی کردند. همه ترکیبات بهجز تریپتامین اثر مهاری در محدوده 5 – 30 % بر فعالیت آلفا آمیلاز سرم گاو داشتند، به‌‌طوری‌که کومیل فنل بهترین تاثیر را در مهار آنزیم حدود30 % داشت، و تریپتامین فعالیت آلفا آمیلاز سرم گاو را 20 % افزایش داد. نتیجه‌گیری: این مطالعه نشان داد که ترکیبات آروماتیک یک و دو حلقه‌ای تاثیر مهار اندکی بر آلفا آمیلاز سرم گاو دارند و در ترکیب تریپتامین اثر فعال کنندگی مختصری دیده شد. با توجه به این نتایج از میان ساختارهای بررسی شده ساختارهای ایندولی و فنلی می‌توانند دارای تاثیر بر آنزیم آلفا آمیلاز باشند و در مرحله بعد بررسی مشتقات این ترکیبات پیشنهاد می‌شود.

متن کامل [PDF 929 kb]   (3903 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1394/4/2 | پذیرش: 1394/4/2 | انتشار: 1394/4/2

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دیابت و متابولیسم ایران می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by: Yektaweb