Hassanzade S, Raz A, Mansouri M, Mirzaeezadeh Z, Larijani B, hashemi M et al . ASSESSMENT OF THE RELATIONSHIP BETWEEN (THR399ILE) POLYMORPHISM OF TLR4 GENE WITH DIABETIC FOOT ULCER IN TYPE 2 DIABETIC PATIENTS REFERRED TO THE CLINIC OF DIABETES & METABOLIC DISEASES. ijdld 2017; 16 (1) :9-16
URL:
http://ijdld.tums.ac.ir/article-1-5494-fa.html
حسن زاده شراره، راز عباسعلی، منصوری معصومه، میرزایی زاده زهرا، لاریجانی باقر، هاشمی مهرداد و همکاران.. بررسی ارتباط پلیمورفیسم Thr399Ile از ژن TLR4 در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو مراجعه کننده به کلینیک تخصصی وفوق تخصصی دیابت وبیماریهای متابولیک تهران. مجله دیابت و متابولیسم ایران. 1395; 16 (1) :9-16
URL: http://ijdld.tums.ac.ir/article-1-5494-fa.html
1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم پزشکی تهران
2- گروه تحقیقات مالاریا و ناقلین، مرکز تحقیقات بیوتکنولوژی، انستیتو پاستور ایران
3- مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم، پژوهشکدهی علوم بالینی غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران
4- مرکز تحقیقات بیوسنسور، پژوهشکدهی علوم سلولی-مولکولی غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران
5- مرکز تحقیقات دیابت، پژوهشکدهی علوم بالینی غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران
6- مرکز تحقیقات بیوسنسور، پژوهشکدهی علوم سلولی-مولکولی غدد و متابولیسم ، omidfar@tums.ac.ir
چکیده: (6010 مشاهده)
مقدمه: دیابت نوع دو یک اختلال متابولیکی است که با افزایش قند خون میتواند به اعصاب آسیب بزند. در این میان اندامهای بسیاری تحت تأثیر قرار میگیرند، بهویژه پا که آسیب منجر به درد و در نهایت از دست دادن حس لامسه در این اندام میگردد که این عوامل، شرایط را برای ابتلا به زخم پای دیابتی مساعد میسازند. پلیمورفیسم (Thr399Ile) از ژن (TLR4) Toll Like Receptor4 سبب نقص در عملکرد پروتئین TLR4 که یک پروتئین مهم تنظیم کنندهی التهاب زخم است میگردد. این مطالعات با هدف بررسی پارامترهای تأثیر گذار بر عدم تعادل برنامهی ضد التهاب و در نتیجه مزمن شدن التهاب و عدم بهبود زخم بنا گردیده است و در صورت تأیید همبستگی پلیمورفیسم (Thr399Ile) با زخم پای دیابتی میتوان از آن بهعنوان مارکر زیستی پیش آگاهی دهنده استفاده کرد.
روشها: این مطالعه از نوع مورد - شاهد است. پلیمورفیسم (Thr399Ile) از ژن TLR4 در 100 بیمار دیابتی دارای زخم در گروه مورد و 120 بیمار دیابتی فاقد زخم در گروه شاهد با استفاده از تکنیک Tetra ARMS PCR تعیین ژنوتیپ گردید.
یافتهها: آزمون Chi-square بین دو گروه شاهد و مورد، از نظر آماری یک اختلاف معنیدار را در فراوانی ژنوتیپهای (CC)، (TT) و(CT) متعلق به پلیمورفیسم (Thr399Ile) نشان داد (P=0.021).
نتیجهگیری: یک ارتباط معنیدار بین پلیمورفیسم (Thr399Ile) از ژن (TLR4) و خطر ابتلا به زخم پای دیابتی در بین افراد مبتلا به دیابت نوع دو وجود دارد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1395/1/15 | پذیرش: 1395/4/26 | انتشار: 1396/6/6