دوره 23، شماره 4 - ( 8-1402 )                   جلد 23 شماره 4 صفحات 224-214 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghamaridaz S, Hojati V, Molzemi S, Roudi B. The Effect of Kombucha Mushroom and Garlic Extracts on Blood Biochemical Parameters of Healthy and Diabetic Rats. ijdld 2023; 23 (4) :214-224
URL: http://ijdld.tums.ac.ir/article-1-6235-fa.html
سلیمان قمری داز سلیمان، حجتی ویدا، ملزمی سحر، رودی بستان. بررسی اثر عصارۀ قارچ کامبوجا و سیر بر روی پارامترهای بیوشیمیایی خون موش‌های صحرایی سالم و دیابتی. مجله دیابت و متابولیسم ایران. 1402; 23 (4) :214-224

URL: http://ijdld.tums.ac.ir/article-1-6235-fa.html


1- گروه زیست‌شناسی، واحد دامغان، دانشگاه آزاد اسلامی، دامغان، ایران
2- گروه زیست‌شناسی، واحد دامغان، دانشگاه آزاد اسلامی، دامغان، ایران ، vida.hojati@gmail.com
3- مرکز تحقیقات مهندسی بافت و سلولهای بنیادی، دانشگاه علوم پزشکی شاهرود، شاهرود، ایران
چکیده:   (531 مشاهده)
مقدمه: بیماری دیابت با تغییرات هورمونی و بیوشیمیایی همراه بوده و با تولید رادیکال‌های آزاد، نقش مهمی در پیدایش بسیاری از آسیب‌های متابولیسمی ایفا می‌نماید. گیاه سیر و قارچ کامبوجا به‌دلیل خواص آنتی‌اکسیدانی نقش عمده‌ای در پیشگری و درمان عوارض ناشی از استرس‌های اکسیداتیو اعمال می‌نمایند. مطالعۀ حاضر با هدف بررسی اثر عصارۀ قارچ کامبوجا و سیر بر روی پارامترهای بیوشیمیایی خون موش‌های صحرایی سالم و دیابتی انجام شد.
روش‌ها: 40 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار، به ۵ گروه ۸ تایی شامل: گروه کنترل، گروه کنترل منفی( شاهد) (دیابتی، با mg/kg 55 استرپتوزوتوسین به‌صورت درون صفاقی)، گروه تجربی 1 (دیابتی + mg/kg ۵0 عصارۀ سیر) تجربی ۲ (دیابتی + ۵0 mg/kg قارچ کامبوجا) و گروه تجربی۳ (دیابتی + mg/kg ۵0 قارچ کامبوجا و mg/kg ۵0 عصارۀ سیر) تقسیم شدند. بعد گذشت دو ماه از دیابتی شدن موش‌ها عصارهها به‌صورت زیر جلدی به‌مدت 2 هفته تزریق شد. بعد از آن موش‌ها با کتامین و زایلیزین بیهوش شده و خونگیری مستقیم از قلب انجام شد.
یافته‌ها: گروه کنترل منفی(شاهد) نسبت به گروه کنترل دارای گلوکز، تری‌گلیسرید، کلسترول و LDL بالاتر و انسولین و HDL پایین‌تر بود. گروه‌های درمانی موجب کاهش معنی‌داری در سطح گلوکز، کلسترل، تری گلیسیرید و LDL و افزایش معنی‌دار HDL و انسولین نسبت به گروه کنترل منفی(شاهد) شد (05/0> P). بیشترین اثر درمانی را گروه سیر + کامبوجا نشان داد.
نتیجه‌گیری: عصارۀ ترکیبی کامبوجا و سیر اثرات مطلوبی بر کنترل قند و کاهش کلسترول و تری گلیسیرید دارد.
متن کامل [PDF 530 kb]   (330 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1402/2/16 | پذیرش: 1402/4/13 | انتشار: 1402/8/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دیابت و متابولیسم ایران می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by: Yektaweb