XML English Abstract Print


1- گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
2- گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران ، m_siahkohian@uma.ac.ir
چکیده:   (198 مشاهده)
آدیپوکین­ها بیومارکرهای مولکولی هستند که از بافت چربی ترشح شده و با اختلالات متابولیکی مانند بیماری دیابت نوع 2 مرتبط هستند. از طرفی فعالیت­های ورزشی مختلف می­توانداثرات متفاوتی بر کنترل و درمان بیماری دیابت داشته باشد، بر این اساس هدف مطالعه مروری حاضر بررسی و تحلیل مطالعات اخیر در ارتباط با اثرفعالیت­های ورزشی مختلف بر آدیپوکین­های مترشحه از بافت چربی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 است.
روش کار: جستجو در بانک­های اطلاعاتی فارسی و لاتین PubMed،  ScienceDirect،Google scholar، Magiran و SID با کلیدواژه­های exercise training، resistance training،High- intensity interval training،diabetes، Adipokine، Leptin، Adiponectinو Resistin، تمرین مقاومتی، تمرین تناوبی شدید، تمرین هوازی،تمرین ترکیبی، آدیپوکین، لپتین، آدیپونکتین و رزیستین برای بازیابی مقالات منتشر شده در بازه زمانی 2010 تا 2023 انجام شد.
نتایج : نتایج بدست آمده از بررسی مطالعات نشان داد ،تمرین هوازی با شدت های متوسط و بالا باعث بهبود آدیپوکین­های مترشحه از بافت چربی می شود. با این حال اثرات تمرینات ترکیبی (هوازی و مقاومتی ) در کاهش سطوح لپتین و رزیستین و افزایش آدیپونکتین موثرتر است. 
نتیجه گیری: به نظر می رسد انواع تمرینات ورزشی به شیوه وابسته به دوز (شدت،مدت و تواتر) به نحوی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 با بهبود ترکیب بدنی،کاهش درصد چربی بدن، باعت بهبود سطوح آدیپوکین­های مترشحه از بافت چربی می­شوند. این درحالی است که  تمرینات هوازی و ترکیبی(هوازی و مقاومتی ) اثر بیشتری بر بهبودآدیپوکین­ها بخصوص کاهش لپتین و رزیستین و افزایش آدیپونکتین داشته و نسبت به هر مداخله ورزشی دیگر موثر تر است.
 
شماره‌ی مقاله: 4
     
نوع مطالعه: مروري | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1402/7/10 | پذیرش: 1402/12/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دیابت و متابولیسم ایران می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by: Yektaweb