XML English Abstract Print


دانشگاه لرستان ، valipour.v@lu.ac.ir
چکیده:   (100 مشاهده)
مقدمه: اثرات عصاره زعفران و تمرین مقاومتی بر برخی از شاخص­های دیابت مشخص شده است، اما اثر ترکیبی آنها بر سطوح BDNF در دیابت نوع دو بررسی نشده است. بنابراین، هدف مطالعه حاضر بررسی اثر مصرف عصاره زعفران همراه تمرین مقاومتی بر سطوح BDNF هایپوکمپ موش­های دارای دیابت نوع 2 بود.
روش­ها: در این مطالعه تجربی 30 سر موش صحرایی نر بالغ به­پنج گروه کنترل (C)، دیابت (D)، دیابت-تمرین مقاومتی (DT)، دیابت-عصاره زعفران (DS) و دیابت-عصاره زعفران-تمرین مقاومتی (DTS) تقسیم شدند. تمرین مقاومتی به­مدت شش هفته و پنج جلسه در هفته انجام شد. سطوح گلوکز خون و سطوح BDNF هایپوکمپ اندازه­گیری شد. برای تحلیل داده­ها از آنالیز واریانس یک­طرفه در سطح معناداری 05/0>p استفاده شد.
یافته­ها: سطوح گلوکز خون تمام گروه­ها به­طور معناداری از گروه C بیشتر بود (001/0=p). میزان گلوکز خون در گروه­های DT، DS و DTS به­طور معناداری پائین­تر از گروه D بود (001/0=p). همچنین، میزان گلوکز خون گروه DTS به­طور معناداری کمتر از گروه DT بود (014/0=p). بعلاوه، سطوح BDNF تمام گروه­ها به­طور معناداری از گروه C کمتر بود (05/0>p). همچنین، سطوح BDNF گروه­های D، DT و DS به­طور معناداری از گروه DTS کمتر بود (05/0>p). اما، سطوح BDNF گروه­های D، DT و DS تفاوت معناداری نداشتند (05/0<p).
نتیجه­گیری: تمرین مقاومتی همچنین عصاره زعفران به­تنهایی و همراه با تمرین مقاومتی سطوح گلوکز خون را در موش­های دیابتی کاهش می­دهد. اما، عصاره زعفران تنها در خلال تمرین مقاومتی توانست سطوح BDNF را افزایش دهد. بنابراین، برای بهره­وری بیشتر باید عصاره زعفران در خلال تمرین مقاومتی مصرف شود.
شماره‌ی مقاله: 19
واژه‌های کلیدی: دیابت، تمرین مقاومتی، زعفران، BDNF
     
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1402/11/4 | پذیرش: 1403/2/11

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.