جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای اصل محمدی زاده

محمود اصل محمدی زاده، مهدی کارگر فرد، پروانه نظرعلی،
دوره ۱۸، شماره ۳ - ( ۱۲-۱۳۹۷ )
چکیده

مقدمه: IL-۶ و TNF-α  که از بافت آدیپوز ترشح می شود، تنظیم­کننده نیرومند التهاب و اختلالات متابولیکی در افراد چاق دیابتی نوع ۲ هستند. از اینرو مطالعه حاضر اثر تمرین تناوبی با شدت بالا با رژیم­های غذایی متفاوت بر التهاب درجه پایین و برخی شاخص­های متابولیکی مردان چاق دیابتی نوع ۲ را بررسی می­کند.
 روش ها: ۴۵ مرد چاق دیابتی نوع ۲ به صورت تصادفی در گروه­های رژیم­غذایی طبیعی بعلاوه تمرین تناوبی(ND+H)، رژیم کم­کربوهیدرات بعلاوه تمرین تناوبی(LC+H) یا گروه کم­چربی +تمرین تناوبی(LF+H) قرار گرفتند که ۱۲۰۰ تا ۱۵۰۰ کیلوکالری/ روز را دریافت کردند و  در برنامه ورزشی تناوبی با شدت بالا (۳ روز در هفته به مدت ۱۲ هفته) شرکت کردند.  نمونه­های خونی در هفته های ۰ ، ۴، ۸ ،۱۶، ۲۰ و ۲۴ جمع آوری شدند.
یافته ها: حداکثر اکسیژن مصرفی (VO۲max) پس از ۲۴ هفته مداخله، گروه LC+H (۰۰۱/۰=p، ۱۳۵/۲= F) و گروه LF+H (۰۱۴/۰=p، ۵۴۸/۳= F) افت معنی داری در مقایسه با پیش آزمون را نشان دادند، اما این کاهش در گروه ND+H مشاهده نشد. کاهش در شاخص IL-۶ با سایر متغیرها (به استثنای حداکثر اکسیژن مصرف) رابطه معنی داری را نشان داد، اما شاخص VO۲max  ارتباط معنی دار معکوسی [برای گروه LC+H(۰۰۱/۰=p، ۵۴/۰-=r)؛ برای گروه LF +H(۰۱۹/۰=p ،۴۱/۰-=r)] را  با IL-۶ نشان دادند. در راستای تغییرات در IL۶، اختلاف معنی دار در تمام مراحل مطالعه در شاخص TNF-α مشاهده شد. پس از ۲۴ هفته مداخله،  گروه LC+H (۰۰۱/۰=p، ۵۴۱/۵= F) و گروه LF+H (۰۰۱/۰=p، ۶۵۴/۹= F) کاهش معنی داری در مقایسه با پیش آزمون را نشان دادند، اما این کاهش در گروه ND+H مشاهده نشد. افزایش معنی­داری در VO۲peak همراه با کاهش معنی­دار در انسولین ، HOMA-IR و HbA۱c در همه گروه­ها مشاهده شد. همینطور کاهش معنی­داری در IL-۶ و TNF-α در گروه­های LC+H و LF+H مشاهده شد. تغییرات در IL-۶ و TNF-α رابطه معکوسی با اکسیژن مصرفی اوج را نشان دادند. آنالیز پیرسون ارتباط­های معنی­داری بین تغییرات در نیمرخ لیپیدی با اکسیژن مصرفی اوج را نمایان کرد.
نتیجه گیری: نتایج از این مفهوم حمایت می­کند که ورزش و رژیم غذایی، التهاب درجه پایین و پروفایل های لیپیدی، گلایسمی و آمادگی جسمانی را تحت تاثیر قرار می­دهد که تغییرات در IL-۶ و TNFα با برخی از این تغییرات در ارتباط است.
محمود اصل محمدی زاده، صالح افراسیابی، زینب اصل محمدی،
دوره ۲۰، شماره ۲ - ( ۱۱-۱۳۹۹ )
چکیده

مقدمه: اختلال متابولیکی ناشی التهاب در اثر چاقی و دیابت افزایش مییابد که از طریق ورزش و رژیم غذایی کنترل میشود. از اینرو هدف این پژوهش بررسی اثر ۲۴ هفته مداخله‌ی تمرین تناوبی شدید و رژیمهای غذایی بر تغییرات شاخص اینترلوکین ۶ در بیماران دیابتی نوع دو چاق است.
روشها: ۷۰ مرد (بیمار دیابت نوع دو و چاق) به‌صورت تصادفی به ۷ گروه (۴ گروه در رژیم غذایی متفاوت به‌علاوه مداخله‌ی HIIT و ۳ گروه تنها در رژیم غذایی متفاوت) که در برنامه‌ی غذایی ۱۲۰۰ تا ۱۹۰۰ کیلوکالری/روز برای هفته ۲۴ شرکت کردند، در حالی که بیماران در برنامه‌ی HIIT تحت نظارت (۱۲ هفته‌ای) قرار گرفتند که با ۴ هفته رژیمهای غذایی اولیه دنبال شد. شاخص‌های آنتروپومتریکی، فیزیولوژیکی، ترکیب بدن و نمونه‌ی خون ناشتای در هفتههای ۰ ، ۴، ۸، ۱۴، ۲۰ و ۲۴ جمعآوری شدند.
یافته‌ها: پس از اتمام ۲۴ هفته مداخله، بیشترین درصد افزایش و کاهش IL-۶ به‌ترتیب به رژیم غذایی پرچربی(۸۰/۱۹ ± ۰۹/۲۸) و رژیم غذایی کم کربوهیدرات+تمرین تناوبی (۱۳/۲۵ ± ۸۹/۲۸-) اختصاص داشت. پس از ۱۲ هفته تمرین تناوبی به همراه رژیم‌ غذایی بیشترین درصد افزایش IL-۶ به گروه رژیم غذایی پرچربی(۳۳/۲۵ ± ۷۴/۲۶) مرتبط است، با این وجود بیشترین درصد کاهش IL-۶ مختص به گروه کم چربی+تمرین تناوبی (۱۷/۲۹ ± ۱۱/۳۲-) بود.
نتیجه‌گیری: یافتهها نشان دادند که رژیم کم کربوهیدرات و کم چربی با HIIT و وعدههای کم کربوهیدرات همراه با HIIE ممکن است برای بیماران دیابت نوع دو چاق مفید باشد.

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دیابت و متابولیسم ایران می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2025 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by: Yektaweb