دوره 14، شماره 6 - ( 6-1394 )                   جلد 14 شماره 6 صفحات 379-389 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mazloomi M, Mohammadi sartang M, Tanideh N, Rezainzadeh A. THE EFFECTS SOYMILK FREMENTED WITH BIFIDOBACTERIUM LACTIS AND CONTAINING OMEGA-3 ON HAEMATOLOGICAL, OXIDATIVE STRESS, ANTI-OXIDANT AND INFLAMMATORY PARAMETERS IN TYPE 2 DIABETIC RATS. ijdld. 2015; 14 (6) :379-389
URL: http://ijdld.tums.ac.ir/article-1-5257-fa.html
مظلومی محمد، محمدی سرتنگ محسن، تنیده نادر، رضائیان زاده عباس. بررسی تاثیر شیرسویای تخمیر شده با بیفیدوباکتریوم ‌لاکتیس و حاوی امگا 3 بر روی پارامترهای هماتولوژی، استرس اکسیداتیو، آنتی اکسیدانی و التهابی در موش‌های صحرایی دیابتی شده نوع دو. مجله دیابت و متابولیسم ایران. 1394; 14 (6) :379-389

URL: http://ijdld.tums.ac.ir/article-1-5257-fa.html


1- گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، مرکز تحقیقات تغذیه و علوم غذایی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی
2- گروه علوم تغذیه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی ، mohsen.nut85@yahoo.com
3- گروه فارماکولوژی، مرکز تحقیقات تکنولوژی ترانس ژنیک و سلول‌های بنیادی، دانشکده پزشکی
4- گروه اپیدمیولوژی، مرکز تحقیقات علوم بهداشتی، دانشکده بهداشت
چکیده:   (2232 مشاهده)

مقدمه: دیابت ملیتوس از شایعترین بیماریهای متابولیک می باشد. مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر شیرسویای تخمیر شده با بیفیدوباکتریوم لاکتیس و حاوی امگا-3 بر‌روی پارامترهای هماتولوژی، استرس‌اکسیداتیو، آنتی اکسیدانی و التهابی در موشهای صحرایی دیابتی شده نوع2 انجام گرفت. روش ها: در این مطالعه تجربی مداخله ای، 65 موش صحرایی به 5 گروه تقسیم شدند. دیابت نوع دو از طریق تزریق تک دوز استرپتوزوتوسین و نیکوتین‌آمید القاء گردید. به گروه کنترل سالم و کنترل دیابتی روزانه‌ی 1 میلی‌لیتر آب مقطر، و به 3 گروه دیابتی، روزانه 1 میلی‌لیتر از هر یک از محصولات شیرسویا، شیرسویای پروبیوتیک و شیرسویای پروبیوتیک غنی شده با امگا-3 از طریق گاواژ به مدت 28 روز داده شد. پارامترهای هماتولوژی، استرس‌اکسیداتیو، آنتی اکسیدانی و التهابی در انتهای مطالعه اندازه-گیری شد. یافته ها: در پایان مطالعه، میانگین پارامترهای هموگلوبین، گلبول‌قرمز، هماتوکریت و سوپراکسید دیسموتاز در هر 3 گروه تحت درمان در مقایسه با گروه کنترل دیابتی به طور معنا‌داری بیشتر و میانگین پارامتر مالون‌دی‌آلدهید به طور معنادارای کمتر بود (05/0P). کاهش مالون‌دی‌آلدهید و افزایش هموگلوبین، گلبول‌قرمز، هماتوکریت و سوپراکسید دیسموتاز در گروه دیابتی مصرف کننده ی شیرسویای پروبیوتیک غنی شده با امگا-3 نسبت به 2 گروه دیگر بیشتر بود. از طرفی میزان hs-CRP در گروه دیابتی مصرف کننده ی شیرسویای پروبیوتیک غنی شده با امگا-3 نسبت به گروه کنترل دیابتی و گروه دیابتی مصرف‌کننده ی شیرسویای پروبیوتیک به طور معناداری کمتر بود (05/0 P). نتیجه‌گیری: به طور کلی ترکیب شیر‌سویا، پروبیوتیک ها و امگا-3، احتمالا در کاهش استرس‌اکسیداتیو در دیابت موثر می باشد.

متن کامل [PDF 386 kb]   (677 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۳/۸/۱۷ | پذیرش: ۱۳۹۴/۱/۳۰ | انتشار: ۱۳۹۴/۹/۲۲

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دیابت و متابولیسم ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2017 All Rights Reserved | Iranian Journal of Diabetes and Metabolism

Designed & Developed by : Yektaweb