دوره 19، شماره 2 - ( 12-1398 )                   جلد 19 شماره 2 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Akbari A, Mohebbi H, Tabari E. The effects of high fat diet-induced obesity and interval and continuous exercise training on visceral fat SIRT1 and insulin resistance in male rats. ijdld. 2020; 19 (2)
URL: http://ijdld.tums.ac.ir/article-1-5916-fa.html
اکبری امیر، محبی حمید، تبری الما. اثر چاقی با رژیم غذایی پرچرب و تمرینات ورزشی تناوبی و تداومی بر SIRT1 بافت چربی احشایی و مقاومت به انسولین در رت های نر. مجله دیابت و متابولیسم ایران. 1398; 19 (2)

URL: http://ijdld.tums.ac.ir/article-1-5916-fa.html


1- دانشگاه گیلان
2- دانشگاه گیلان ، mohebbi_h@yahoo.com
چکیده:   (439 مشاهده)
مقدمه. هدف پژوهش حاضر بررسی  اثر چاقی ناشی از رژیم غذایی پرچرب و تمرینات ورزشی تناوبی و تداومی بر SIRT1 بافت چربی احشایی و مقاومت به انسولین در رت های نر می باشد.
روش شناسی. 40 سر رت نر نژاد ویستار در دو گروه به مدت 10 هفته تحت رژیم غذایی پرچرب (HFD، 32 سر) و رژیم غذایی استاندارد (C، 8 سر) قرار گرفتند. پس از القاء چاقی، 8 سر رت از گروه  HFD و 8 سر رت گروه C قربانی شدند و سایر رت‌های چاق به‌ طور تصادفی به 3 گروه کنترل چاق (OC)، تمرین تداومی با شدت متوسط (MICT) و تمرین تناوبی با شدت بالا (HIIT) تقسیم شدند. پروتکل هایHIIT و MICT به مدت 12 هفته و 5 جلسه در هر هفته اجرا شدند. نمونه­های چربی احشایی برای اندازه‌گیری مقادیر پروتئینی SIRT1 به روش وسترن بلات جمع آوری شدند.
 یافته ها.  القاء چاقی با کاهش معنی دار SIRT1 چربی احشایی و افزایش مقاومت به انسولین همراه بود (05/0). در مقابل، هر دو پروتکل HIIT و MICT مقادیر پروتئینی SIRT1 چربی احشایی را به طور معنی دار افزایش دادند (05/0)، در حالی که اثرات HIIT به طور معنی دار بیشتر بود (05/0). همچنین، هر دو پروتکل HIIT و MICT منجر به بهبود مقاومت به انسولین شدند (05/0).  
بحث. تمرین ورزشی احتمالاً می تواند نقش مهمی در تنظیم SIRT1 چربی احشایی داشته باشد و به واسطه آن می تواند در بهبود مقاومت به انسولین موثر باشد. همچنین به نظر می رسد  افزایش در SIRT1 وابسته به شدت تمرین ورزشی باشد.
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۸/۱۰/۱۶ | پذیرش: ۱۳۹۸/۱۲/۲۶

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دیابت و متابولیسم ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2020 All Rights Reserved | Iranian Journal of Diabetes and Metabolism

Designed & Developed by : Yektaweb