اجتهد هانیه سادات، حسنی رنجبر شیرین، مالمیر هانیه، رزمنده رضوان، پاک مهر آذین، خورشیدی یاسمن، و همکاران. و همکاران.. راهنمای بالینی مدیریت چاقی برای بزرگسالان ایرانی (درمان). مجله دیابت و متابولیسم ایران. 1403; 24 (1) :1-14
URL: http://ijdld.tums.ac.ir/article-1-6282-fa.html
1- مرکز تحقیقات چاقی و عادات غذایی، پژوهشکدۀ علوم بالینی غدد و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
2- مرکز تحقیقات چاقی و عادات غذایی، پژوهشکدۀ علوم بالینی غدد و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران ، shirinhasanir@yahoo.com
3- گروه تغذیۀ بالینی و رژیم درمانی، دانشکدۀ علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
4- گروه صنایع غذایی، دانشکدۀ علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
5- مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم، پژوهشکدۀ علوم بالینی غدد و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
6- مرکز تحقیقات استئوپروز، پژوهشکدۀ علوم بالینی غدد و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
چکیده: (707 مشاهده)
مقدمه: شیوع اضافه وزن، چاقی و عوارض مرتبط با آن، با سرعت بسیار زیاد در جهان در حال افزایش است. همچنین درمان این بیماری درصورت وجود یا نبود بیماریهای همراه به یک چالش تبدیل شده است. در این مقاله بر پایۀ توصیههای بالینی انجمن غدد درونریز آمریکا و کالج غدد درونریز آمریکا راهنمای بالینی جامعی برای مراحل درمان بیماران مبتلا به چاقی و فردیسازی آن نوشته شده است و سعی شده براساس شرایط موجود در ایران تا حد امکان بومیسازی شود.
روشها: به کمک یک راهبرد جستجوی مشخص، جستجوی کاملی در پایگاههای در دسترس انجام شد. سپس، راهنماهای بالینی متناسب با جامعۀ ایرانی انتخاب شدند و با استفاده از نظرات متخصصین و کارشناسان فعال در بالین و مقالات مرور سیستماتیک مرتبط، راهنمای بالینی برای درمان چاقی در بزرگسالان ایرانی تهیه شد.
یافتهها: در این مقاله، در ادامۀ بخش قبلی راهنمای بالینی به سوالات شمارۀ 4 تا 6 در خصوص مراحل درمان چاقی و شخصیسازی آن در افراد بزرگسال جامعۀ ایرانی پاسخ دادیم و در مجموع 60 توصیه در این خصوص ارایه کردیم.
نتیجهگیری: در بخش دوم راهنمای بالینی مدیریت چاقی در بزرگسالان ایرانی سعی بر آن شد که دید ویژهای به درمان این بیماران داشته باشیم و با ارایۀ توصیهها و بیانیههای مبتنی بر شواهد، روند درمان را تا حد ممکن در بیماران با شرایط خاص فردیسازی کنیم تا تصمیمگیری در این خصوص برای همکاران کادر درمان تسهیل گردد.
نوع مطالعه:
مروري |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1402/5/26 | پذیرش: 1402/8/9 | انتشار: 1403/1/10