دوره 6، شماره 4 - ( 3-1386 )                   جلد 6 شماره 4 صفحات 349-343 | برگشت به فهرست نسخه ها

Khoshniat M, Komeylian Z, Moadi M, Peimani M, Heshmat R, Baradar Jalili R et al . THE EFFECT OF THREE DIFFERENT EDUCATIONAL METHODS ON THE LEVEL OF KNOWLEDGE OF SCHOOL HEALTH-CARE WORKERS OF JUVENILE DIABETES IN ELEMENTARY SCHOOLS OF TEHRAN, 2003YEAR. ijdld 2007; 6 (4) :343-349
خوش‌نیت محسن، کمیلیان زهرا، معادی منصوره، پیمانی مریم، حشمت رامین، برادر جلیلی رضا و همکاران.. مقایسه تاثیر 3 روش مختلف آموزشی بر میزان آگاهی مراقبین بهداشتی در برخورد با کودکان دیابتی مدارس ابتدایی شهر تهران در سال 1382. مجله دیابت و متابولیسم ایران. 1386; 6 (4) :343-349

دیابت نوع 1، یکی از مهم ترین معضلات بهداشتی درسراسر دنیا محسوب می شود. مراقبین بهداشتی در مدارس باید در زمینه‌ دیابت اطلاعات لازم را داشته باشند تا کودکان دیابتی بتوانند از فرصت‌های آموزشی خود به درستی بهره برند. هدف از این مطالعه مقایسه تأثیر 3 روش مختلف آموزش بر میزان آگاهی مراقبین بهداشتی در برخورد با کودکان دیابتی است تا براساس آن بتوان روش مناسبی را جهت ارتقای سطح آگاهی مراقبین بهداشتی مدارس ارائه نمود.

روش‌ها :در این مطالعه مداخله ای ، نمونه‌ها (132نفر) از فهرست مراقبین بهداشتی تهران‌ به صورت تصادفی انتخاب و بر مبنای نوع آموزش به 3 گروه (پوستر ، کتابچه،آموزش گروهی) تقسیم شدند .برای هر 3 گروه پرسشنامه‌ای قبل و بعد از آموزش تکمیل گردید. پرسشنامه شامل دو بخش بود، بخش اول آن، اطلاعات دموگرافیک و بخش دوم پرسشنامه از 16 سؤال تشکیل شده بود که اطلاعاتشان را درباره دیابت مشخص می‌کرد. آنالیز داده ها با استفاده از آزمون t وآنالیز واریانس انجام شد.

یافته‌ها : میزان آگاهی افراد مورد مطالعه، قبل از آموزش بر اساس نمرات ،5/23% ضعیف ، 8/59% متوسط و7/16% خوب‌ بود. بعد از مداخله، میزان آگاهی در گروه آموزش با استفاده ازکتابچه و آموزش گروهی به طور معنی داری افزایش یافته بود در حالیکه در گروه آموزشی پوستر ارتقای معناداری در سطح آگاهی مراقبین بهداشتی دیده نشد.
نتیجه گیری : بر اساس یافته‌های این مطالعه ، از بین روش‌های آموزشی، ابتدا آموزش گروهی و بعد از آن آموزش از طریق کتابچه در افزایش آگاهی مراقبین بهداشتی مؤثر ‌باشد.

دریافت: 1386/2/12 | پذیرش: 1386/5/15 | انتشار: 1392/7/23