Asal Ataie-Jafari, Saeed Hosseini, Ramin Heshmat, Mohammad Parviz, Sormeh Raees-Zadeh, Mehdi Yousefi et al . BENEFICIAL EFFECTS OF SOUR CHERRY JUICE CONSUMPTION ON SOME RISK FACTORS OF CARDIOVASCULAR DISEASES IN PATIENTS WITH TYPE 2 DIABETES . ijdld 2006; 5 (4) :363-368 URL: http://ijdld.tums.ac.ir/article-1-354-fa.html
عسل عطایی جعفری ، سعید حسینی ، رامین حشمت ، محمد پرویز ، سرمه رئیس زاده ، مهدی یوسفی و همکاران.. اثرات مفید مصرف آب آلبالو بر کاهش برخی عوامل خطر ساز بیماریهای قلبی عروقی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2. مجله دیابت و متابولیسم ایران. 1385; 5 (4) :363-368
مقدمه: خطر بیماریهای قلبی عروقی در دیابت بالاست، بنابراین دستیابی به سطوح مناسب چربی های خون در این بیماران، از اهمیت خاصی برخوردار است. تغذیه و از جمله مصرف آنتوسیانین ها، نقش مهمی در کاهش خطر بیماریهای قلبی و فشار خون دارد. در این مطالعه، اثر مصرف کنسانتره آب آلبالو به عنوان یک منبع غنی از آنتوسیانینها، بر سطح چربیها و فشار خون در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 مورد بررسی قرار گرفت. روشها: در این مطالعه نیمه تجربی، 16 زن دیابتی نوع 2 با قند خون ناشتای ≥ 110 mg/dl و LDL-C≥ 100 mg/dl مورد بررسی قرار گرفتند و 40 g/day کنسانتره آب آلبالو به مدت 6 هفته مصرف کردند. وزن، چربی های خون و سطح فشار خون سیستولیک و دیاستولیک در شروع و پایان مطالعه اندازه گیری شد. همچنین مصرف غذای 2 روز نیز توسط بیماران به ثبت رسید. به منظور تجزیه و تحلیل آماری داده ها، از آزمون ویلکاکسون استفاده شد. یافتهها: میانگین (±SD) سن، وزن، کلسترول تام، LDL-C و فشار خون سیستولیک و دیاستولیک در ابتدای مطالعه به ترتیب 8/8±6/53 سال، 9/14±8/72 کیلوگرم، 0/27±9/213 mg/dl، 7/14±4/118mg/dl، 7/15±1/129 mmHg و1/8±7/81 mmHg بود. در پایان مطالعه مقادیر وزن، کلسترول تام، LDL-C و فشار خون سیستولیک و دیاستولیک بطور معنیداری کاهش یافتند (05/0>P). تغییرات مشاهده شده در سطح HDL-C و تری گلیسیرید سرم از نظر آماری معنی دار نبود. نتیجهگیری: نتایج این مطالعه نشان میدهد که مصرف آب آلبالو، به بهبود عوامل خطر بیماریهای قلبی عروقی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 کمک میکند.