دوره 5، شماره 4 - ( 3-1385 )                   جلد 5 شماره 4 صفحات 383-377 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mazeyar Moradi Lakeh, Hossein FakhrZadeh, Maryam Saeidi, Mohammad Jafar Mahmoodi, Negar Naderpoor, Mohammad Bagheri Raad. QUALITY OF CORONARY EVENT AND ACUTE CORONARY CARE REGISTRATION IN A UNIVERSITY AFFILIATED HOSPITAL (2003-4). ijdld 2006; 5 (4) :377-383
مازیار مرادی لاکه ، حسین فخرزاده ، مریم سعیدی ، محمد جعفر محمودی ، نگار نادرپو ، محمد باقری‌راد . بررسی کیفیت ثبت پیامدهای قلبی و مراقبت های حاد کرونری در یکی از مراکز بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی تهران (1383-1382). مجله دیابت و متابولیسم ایران. 1385; 5 (4) :377-383

مقدمه: ارزیابی روند بروز پیامدهای بیماری‌های ایسکمیک قلب، عوامل خطرزای آنها و چگونگی برخورد نظام سلامت با افراد مبتلا به پیامدهای فوق یا در معرض خطر آنها، از مهمترین ابزارها در پایش برنامه های کنترل بیماری های ایسکمیک قلبی است. طرح حاضر با هدف ارزیابی امکان پیاده سازی سیستم ثبت وقایع کرونری، مشابه سیستم ثبت پیامدهای کرونری در پروژه MONICA بر پایه استفاده از داده های موجود در سیستم در بیمارستان امیراعلم تهران انجام شد.
روش‌ها: پرونده های 320 بیمار (شامل 80 بیمار از هر دوره 3 ماهه از ابتدای مرداد 82 تا انتهای تیر 83) که با تشخیص اولیه سندروم حاد کرونر بستری شده بودند، از نظر داده های موجود در پرونده ها مورد ارزیابی قرار گرفتند. داده ها بر اساس 3 مولفه «همبستگی درونی داده ها»، «تغییر ناگهانی در نسبت داده های ناکافی در دوره های زمانی متوالی» و «نسبت کلی داده های ناکافی» ارزیابی گردیدند.
یافته‌ها: داده های ثبت شده در پرونده بر اساس تعاریف طرح
 MONICA، در 7/0 درصد از پیامدها برای رسیدن به تشخیص کافی نبود و در 2/11 درصد از پیامدها، تشخیص احتمالی را به دنبال داشت. میانه درصد داده‌های گمشده (Missing) در داروهای تجویز شده پیش از پیامد هم در پیامدهای قطعی غیرکشنده و هم در مجموع پیامدهای کشنده بیش از 10 درصد بود (معادل نمره 1 از 4). میانه درصد داده های گمشده در رابطه با الکتروکاردیوگرام، آنزیم ها و احیای قلبی در پیامدهای غیرکشنده کمتر از 5 درصد و در پیامدهای کشنده کمتر از 2 درصد (معادل نمره 3 از 4) بود.
نتیجه‌گیری: کیفیت داده های موجود در پرونده ها و چگونگی ثبت آنها در این مطالعه با بسیاری از واحدهای گزارش دهنده طرح
MONICA که عمدتاً از کشورهای اروپایی و آمریکای شمالی بوده اند، قابل مقایسه است. بر این اساس به نظر می رسد استفاده از داده های موجود در پرونده ها برای ثبت نظام مند پیامدهای قلبی، اقدامی موثر و شدنی باشد.

دریافت: 1384/11/7 | پذیرش: 1385/6/17 | انتشار: 1392/7/11