بحث الگوی غذایی، مبحثی است که اخیراً مورد توجه متخصصین اپیدمیولوژی تغذیه قرار گرفته است اما هنوز به اندازهای که به مواد مغذی یا غذاها توجه میشود به این مقوله توجه نشده است. هر چند که هنوز هم بررسی ارتباط بین مواد مغذی و غذاها با خطر بیماریها در اپیدمیولوژی تغذیه حائز اهمیت است، اما شواهد متعدد نشان دادهاند که کارآزماییهای بالینی که بر روی یک ماده مغذی خاص متمرکز شدهاند در نشان دادن اثرات آن ماده مغذی چندان موفق نبودهاند اما مطالعاتی که اثر الگوهای غذاهایی را بررسی کردهاند, اثرات مشهودی از این الگوهای غذایی را گزارش نمودهاند. بنابراین به کارگیری الگوهای غذایی یک روش موثر و کارآ جهت افزایش درک ما از نقش رژیم غذایی در خطر بیماریهای مزمن است. اما باید توجه داشت که الگوهای غذایی غالب در جنس های مختلف, نژادها و فرهنگهای مختلف و مناطق جغرافیایی با هم متفاوتند. لذا توصیه میشود که محققین هر منطقه الگوهای غذایی غالب آن منطقه را شناسایی کنند و بهنگام آموزش افراد جهت تغییر شیوه زندگی بمنظور کاهش عوامل خطر بیماریهای مزمن, بر این الگوها تأکید بورزند. مطالعه حاضر با هدف مرور مطالعات مربوط به الگوهای غذایی غالب و ارتباط آنها با خطر بیماریهای مزمن انجام شده است.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |