روشها: تعداد 28 نفر مرد ، 14 نفر ورزشکار با میانگین سنی 2±48 و 14 نفر غیر ورزشکار با میانگین سنی 4±44 انتخاب گردید. مقدار cc10 خون ناشتا جهت بررسی حساسیت LDLها به اکسیداسیون و لیپوپروتئینها و لیپیدها گرفته شد. جهت بررسی حساسیت LDL به اکسیداسیون از روش conjugated diene مطابق دستورالعمل Puhl استفاده شد . کلسترول و تریگلیسرید به روش آنزیماتیک و HDL-c به روش رسوبی و LDL-c با استفاده از فرمول فریدوالد محاسبه گردید.
یافتهها: نتایج نشان میدهد که LDLهای ورزشکاران مقاومت بیشتری در برابر اکسیداسیون در مقایسه با غیر ورزشکاران دارند(lag time ورزشکاران 10±35/60 و در غیر ورزشکاران 10±64/54 ) اگرچه از نظر آماری این اختلاف معنیدار نبود و میزان HDL-c ورزشکاران بیش از غیر ورزشکاران (8±2/46 در مقابل 5/8±38) و از نظر آماری معنیدار میباشد و میزان LDL و VLDL ورزشکاران اختلاف معنیداری با غیر ورزشکاران نداشت.
نتیجهگیری: شواهد تجربی این فرضیه را که اکسیداسیون LDL به آترواسکلروز منجر میشود تأیید میکنند و گزارشها حاکی از نقش فعالیتهای بدنی و تمرینات ورزشی به عنوان یک عامل حفاظت کننده در برابر پیشرفت بیماری آترواسکلروز میباشد. اگرچه عوامل دیگری مانند غلظت ویتامین E به عنوان آنتیاکسیدان و ترکیب LDLها و نوع LDLها در فرآیند آترواسکلروز مؤثر میباشند که باید مورد بررسی قرار گیرند.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |