دوره 12، شماره 5 - ( 4-1392 )                   جلد 12 شماره 5 صفحات 460-451 | برگشت به فهرست نسخه ها

No title ###. ijdld 2013; 12 (5) :451-460
فرزانه روژین، حسینی کیانوش، واحدی سیامک، حمزه نیکو. چاقی و بیماری‌ های قلبی – عروقی. مجله دیابت و متابولیسم ایران. 1392; 12 (5) :451-460

1- دستیار تخصصی بیماری‌های داخلی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
2- مرکز تحقیقات چاقی و عادات غذایی، پژوهشکده علوم سلولی- مولکولی غدد و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی تهران ، kianhoseini@tums.ac.ir
3- دستیار فوق تخصصی بیماری‌های قلب و عروق، دانشگاه علوم پزشکی تهران
4- دانشجوی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران
چاقی یک مشکل شایع در کودکان و بالغین بوده و به ویژه چاقی احشایی یا مرکزی با عوارض قلبی عروقی متعددی مانند فشار خون بالا، دیس لیپیدمی، مقاومت به انسولین، دیابت نوع 2، سندروم متالولیک، آپنه انسدادی خواب و افزایش فشار شریان ریوی، سکته مغزی، ترومبوز وریدی و آمبولی ریوی، آریتمی‌های قلبی و مرگ ناگهانی قلبی همراهی دارد. علی‌رغم اثرات منفی چاقی در ایجاد مشکلات قلبی – عروقی، در برخی مطالعات افراد چاق مبتلا به بیماری‌های قلبی– عروقی پیش آگهی بهتری نسبت به افراد لاغرتر مبتلا به همان اختلال داشته‌اند، موضوعی که به عنوان تناقض چاقی مطرح شده است و نظریه‌های متفاوتی در توجیه این یافته‌ها ارائه شده‌اند.کاهش وزن در افراد چاق با استفاده از تغییر سبک زندگی، دارو درمانی و جراحی‌های چاقی به کار رفته است و نتایج متنوعی در ارتباط با آن گزارش شده است. با وجود این تناقض‌ها، همچنان کاهش وزن برنامه‌ ریزی شده به ویژه با تغییر سبک زندگی و افزایش میزان فعالیت بدنی به دلیل کاهش عوارض ناشی از چاقی مانند فشارخون و دیس لیپیدمی و ... مورد قبول و توصیه اغلب جوامع علمی می‌باشد.
واژه‌های کلیدی: چاقی، بیماری‌‌های قلبی، قلب
دریافت: 1392/1/31 | پذیرش: 1392/2/24 | انتشار: 1394/2/21