مرکز تحقیقات چاقی و عادات غذایی، پژوهشکده علوم سلولی- مولکولی غدد و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی تهران ، mfesharaki@tums.ac.ir
چکیده: (10515 مشاهده)
امروزه چاقی به عنوان یکی از علل اصلی و ریشهای ابتلا به بیماریهای مزمن همچون بیماریهای قلبی-عروقی، سکتههای مغزی، پرفشاری خون، دیابت، سرطان و ... توجه بسیاری را به خود جلب نموده است. اهمیت توجه به عارضه چاقی از آن جهت است که تلاش برای کاهش اضافه وزن در افراد مستقیماٌ منجر به کاهش ابتلا به بیماریهای مزمن، بهبود کیفیت زندگی و نهایتاٌ کاهش هزینههای مرتبط با بهداشت و سلامت افراد خواهد شد. در همین راستا، مطالعات و تحقیقات بسیاری جهت بررسی روشهای گوناگون کاهش وزن انجام گرفته است و همچنین افراد چاق نیز روشهای متفاوتی را جهت کاهش وزن در پیش میگیرند که ممکن است عوارض خطرناکی را برایشان در پی داشته باشد.
در این بین، تنها روشی که تأثیرات مثبت بسیاری بر کاهش وزن افراد چه از لحاظ عوارض جانبی و چه از لحاظ ماندگاری داشته است، داشتن یک رژیم تغذیهای مناسب به همراه برنامه ورزشی منظم منطبق براصول دقیق علمی است. توجه به نوع، شدت، فرکانس هفتگی، شرایط فردی و میزان کالری مصرفی فعالیتهای فیزیکی نقش به سزایی در میزان موفقیت و اثربخشی یک نسخه ورزشی قابل ارائه به افراد دارد. همچنین ایجاد تعادل در میزان کالری دریافتی و مصرفی فرد بسیار حائز اهمیت است.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1392/2/1 | پذیرش: 1392/2/21 | انتشار: 1394/2/21