دوره 13، شماره 3 - ( 12-1392 )                   جلد 13 شماره 3 صفحات 251-243 | برگشت به فهرست نسخه ها

KArandish M, Mofidi F, Jalali M T, Mansouri A. THE EFFECT OF ALTERNATE DAY FASTING ON WEIGHT, FOOD INTAKE AND FASTING BLOOD GLUCOSE LEVELS IN RAT . ijdld 2014; 13 (3) :243-251
کاراندیش مجید، مفیدی فاطمه، جلالی محمدطه، منصوری آناهیتا. بررسی اثر رژیم گرسنگی یک روز در میان بر وزن، غذای دریافتی و گلوکز خون ناشتا در موش صحرایی. مجله دیابت و متابولیسم ایران. 1392; 13 (3) :243-251

1- مرکز تحقیقات تغذیه و بیماری‌های متابولیک، دانشگاه علوم‌ پزشکی جندی شاپور اهواز
2- دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم ‌پزشکی شهید بهشتی ، tadai337@yahoo.com
3- دانشگاه علوم ‌پزشکی جندی شاپور اهواز
4- دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم‌ پزشکی جندی شاپور اهواز
چکیده:   (19142 مشاهده)
مقدمه: برنامه گرسنگی یک روز در میان، یکی از راهبردهای رژیمی است که در آن غذا تنها به‌صورت یک روز در میان در دسترس قرار می‌گیرد. شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد این رژیم دارای آثار مفیدی مشابه رژیم‌های کلاسیک کاهنده انرژی شامل کاهش وزن و فواید مرتبط با آن می‌باشد. روش‌ها: موش‌های صحرایی دوازده هفته‌ای نژاد ویستار از مرکز حیوانات دانشگاه جندی شاپور اهواز تهیه شده و تا 13 هفتگی به‌طور آزاد تحت رژیم استاندارد قرار گرفتند. سپس به دو گروه AL (دسترسی آزادانه به غذا) یاADF (دسترسی به غذا به‌صورت یک روز در میان) تقسیم شدند. گلوکز خون ناشتا قبل و بعد از مداخله اندازه‌گیری شد. توزین روزانه غذای مصرفی و اندازه‌گیری هفتگی وزن حیوانات تا پایان مداخله انجام شد. آزمون‌های آماری به‌صورت دو دامنه انجام و مقدارP کمتر از 05/0 از نظر آماری معنی‌دار در نظر گرفته شد. یافته‌ها: در انتهای مطالعه اندازه وزن بدن و مقدار غذای دریافت شده در گروه مداخله ( ADF) به‌طور معنی‌داری در مقایسه با گروه کنترل پایین تر بود، اما تفاوت آماری معنی‌داری در سطح سرمی گلوکز خون ناشتا بین در گروه مشاهده نشد. نتیجه‌گیری: نتایج مطالعه حاضر نشان داد (ADF) به‌مدت چهار هفته در کاهش وزن تاثیر مثبتی داشته اما بر سطح گلوکز خون ناشتا بی تاثیر بود.
دریافت: 1393/4/21 | پذیرش: 1393/4/21 | انتشار: 1393/4/21