دوره 13، شماره 6 - ( 6-1393 )                   جلد 13 شماره 6 صفحات 468-462 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mahmoudi M J, Alataab S, Sharifi F, Derakhshan F, Fakhrzadeh H. EFFECT OF OMEGA-3 FATTY ACIDS SUPLEMENTS ON METABOLIC SYNDROME IN ELDERLY RESIDENTS OF KAHRIZAK CHARITY FOUNDATION: DOUBLE BLIND CLINCAL TRIAL. ijdld 2014; 13 (6) :462-468
محمودی محمد جعفر، اعلاتاب سودابه، شریفی فرشاد، درخشان فرهنگ، فخرزاده حسین. تأثیر مکمل اسید چرب امگا 3 بر سندرم متابولیک در سالمندان ساکن آسایشگاه کهریزک: کارآزمایی بالینی دوسو کور. مجله دیابت و متابولیسم ایران. 1393; 13 (6) :462-468

1- بخش قلب بیمارستان امیر اعلم دانشگاه علوم پزشکی تهران
2- مرکز تحقیقات سلامت سالمندان، پژوهشکده علوم جمعیتی غدد دانشگاه علوم پزشکی تهران
3- مرکز تحقیقات سلامت سالمندان، پژوهشکده علوم جمعیتی غدد دانشگاه علوم پزشکی تهران
4- مرکز تحقیقات سلامت سالمندان، پژوهشکده علوم جمعیتی غدد دانشگاه علوم پزشکی تهران ، fakhrzad@tums.ac.ir
مقدمه: سندرم متابولیک شامل مجموعه‌ای از اختلالاتی است که خطر بیماری‌های قلبی- عروقی و دیابت نوع دو را افزایش می‌دهد. در این مطالعه میزان اثربخشی مصرف اسیدهای چرب امگا 3 بر اجزای این سندرم مورد بررسی قرارگرفت. روش‌ها: این مطالعه یک مطالعه مداخله‌ای دوسو کور بود که بر روی 199 نفر از سالمندان آسایشگاه کهریزک تهران انجام گرفت. شرکت کنندگان به دو گروه دارو (100 نفر) و دارونما (99 نفر) تقسیم شدند. در گروه دارو، بیماران کپسول‌های حاوی180 میلی‌گرم EPA و 120 میلی‌گرم DHA و در گروه دارونما، دارونما را به‌مدت 6 ماه دریافت کردند. فشارخون، اندازه دور کمر، و پارامترهای خونی و همچنین سطح سرمی APO A1, APO B, hs-CRP, ESR , و انسولین در هر دو گروه در ابتدای مطالعه و پس از شش ماه بررسی شد. یافته‌ها: در گروه دارو 89 نفر و در گروه دارونما 87 بیمار مطالعه را به پایان رساندند. میانگین سنی افراد در دو گروه دارو و دارونما به ترتیب 96/9 ±13/74 و 70/8 ±17/75 سال بود. در گروه دارو، استفاده از امگا 3 توانست سطح فشارخون دیاستولیک(001/0P=) و همچنین میزان تری‌گلیسرید خون (01/0 P=) را به‌صورت معنی‌داری نسبت به گروه دارو نما کاهش دهد. اما در سایر پارامترهای اندازه‌گیری شده تغییر آماری ملاحظه نشد. نتیجه‌گیری: مصرف اسیدهای چرب امگا 3 با دوز استفاده شده در این مطالعه ممکن است که بتواند در بهبود علائم سندرم متابولیک در سالمندان کمک کننده باشد.
دریافت: 1393/8/24 | پذیرش: 1393/8/24 | انتشار: 1393/8/24