دوره 15، شماره 5 - ( 4-1395 )                   جلد 15 شماره 5 صفحات 282-277 | برگشت به فهرست نسخه ها

Dianati E, Molzemi S, Aminian M. Effect Microscopic Of Aqueous Aqueous Extract Of Curcumin On Wound Healing In Diabetic Male Wistar Rats. ijdld 2016; 15 (5) :277-282
دیانتی الهه، ملزمی سحر، امینیان محسن. بررسی اثر میکروسکوپی عصاره آبی کورکومین بر ترمیم زخم‌های دیابتی موش صحرائی نر نژاد ویستار. مجله دیابت و متابولیسم ایران. 1395; 15 (5) :277-282

1- دانشکده علوم پایه، واحد دامغان دانشگاه آزاد اسلامی
2- گروه علوم آزمایشگاهی، دانشکده علوم پزشکی، واحد شاهرود ، saharmolzemi@yahoo.com
3- گروه پزشکی، دانشکده علوم پزشکی ارتش

مقدمه: در صورت صدمه به پوست، اپیدرم از بین می‌رود که به این از هم گسیختگی ساختمان بدن، زخم اطلاق می‌شود که در بیماران دیابتی شایع می‌باشد. هدف از این تحقیق بررسی اثر عصاره آبی کورکومین بر روی ترمیم زخم‌های دیابتی موش صحرائی نر نژاد ویستار می‌باشد.

روش ها: در این مطالعه 48 سر موش نر نژاد ویستار را  به 4 گروه (کنترل، شم، تجربی یک، تجربی دو) تقسیم گردیدند. در گروه‌های مورد آزمایش زخمی به مساحت 3 سانتی‌متر مربع در سمت چپ ستون فقرات ایجاد کردیم. روند ترمیم زخم به‌صورت میکروسکوپی بررسی شد.

یافتهها: زخم گروه‌های دیابتی شده با استرپتوزوسین در مقایسه با گروه سالم ترمیم دیرتری نشان داد و التیام زخم در گروه‌های تجربی تیمار شده با عصاره کورکومین نسبت به گروه کنترل از سرعت بیشتری برخوردار بود.

نتیجه گیری: نتایج نشان داد که عصاره آبی کورکومین موجب تسریع ترمیم زخم‌های پوستی نمونه‌های سالم و دیابتی می‌شود.

دریافت: 1394/9/30 | پذیرش: 1395/2/7 | انتشار: 1395/9/2