دوره 18، شماره 3 - ( 12-1397 )                   جلد 18 شماره 3 صفحات 115-110 | برگشت به فهرست نسخه ها

Pourabassi A, Kheiry Z, Nouriyengejeh S, Naghavi alhosseini S, Banakar F. IDENTIFYING THE REAL NEEDS OF DIABETIC CHILDREN FOR A BETTER LIFE AND ASSESS THE ALIGNMENT OF COUNTRY RESEARCH ACTIVITIES WITH THESE NEEDS; HI INVENTOR PROJECT. ijdld 2019; 18 (3) :110-115
پورعباسی عطاءاله، خیری زهرا، نوری ینگجه سارا، نقوی الحسینی سلمازسادات، بناکار فرناز. «مخترع سلام!»؛ احصای نیازهای کودکان دیابتی برای داشتن زندگی بهتر و ارزیابی همسویی پژوهش‌های کشور با این نیازها. مجله دیابت و متابولیسم ایران. 1397; 18 (3) :110-115

1- مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم، پژوهشکده علوم بالینی غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران ، atapoura@gmail.com
2- مرکز ایده‌پروری و نوآوری، پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران
مقدمه: مشکل اصلی انسان مدرن بیماری‌‌های غیرواگیری مانند دیابت است که با بالاترین شیوع، بیشترین هزینه را به جامعه و بیمار تحمیل می‌کند. بیماران دیابتی نیاز‌های ویژ‌های را برای زندگی با کیفیت دارند که از جمله مأموریت‌‌های سیستم پژوهشی، شناسایی نیازها و تلاش برای رفع آنها است. در این مطالعه به بررسی نیاز‌های واقعی یک بیمار دیابتی و کارآمدی تحقیقات انجام شده در این زمینه پرداخته شده است.
روش‏ها: مشکل اصلی انسان مدرن بیماری‌‌های غیرواگیری مانند دیابت است که با بالاترین شیوع، بیشترین هزینه را به جامعه و بیمار تحمیل می‌کند. بیماران دیابتی نیاز‌های ویژ‌های را برای زندگی با کیفیت دارند که از جمله مأموریت‌‌های سیستم پژوهشی، شناسایی نیازها و تلاش برای رفع آنها است. در این مطالعه به بررسی نیاز‌های واقعی یک بیمار دیابتی و کارآمدی تحقیقات انجام شده در این زمینه پرداخته شده است.
نتایج: اظهارات والدین کودکان دیابتی در قالب 12 نیاز واقعی احصا شد. بزرگترین دغدغه والدین روش تهاجمی تست گلوکز خون و درخواست برای ابداع روشی غیرتهاجمی برای اندازه‌گیری قند خون بود. از میان مقالات منتشر شده از سوی پژوهشگران ایرانی در طی ده سال، 3% مقالات به نوعی با نیاز‌های واقعی بیماران دیابتی مرتبط بودند. همچنین از مجموع 1017 اختراع ثبت شده از ایران در بانک‌‌های اطلاعاتی جستجو شده، 3 اختراع مرتبط با دیابت بود.
بحث: در حمایت از انجام پژوهش‌ها و تعیین اولویت‌‌های پژوهشی در کشور، لازم است نسبت متعادلی میان پژوهش‌‌های بنیادین و کاربردی لحاظ گردد تا جامعه بیماران از نتایج زودرس پژوهش‌ها نیز به خوبی و به موقع بهره‌مند گردند.

واژه‌های کلیدی: دیابت، پژوهش، پاسخگو، نیاز بیماران
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: عمومى