Ahmadi Y, Shabanzadeh P. TREATMENT OF OBESITY BY IMPROVING THE METABOLISM OF OBESE PEOPLE BY FECAL MICROBIOTA TRANSPLANTATION (FMT) AND FECAL CAPSULES (SYSTEMATIC REVIEW). ijdld 2020; 19 (6) :304-308
URL:
http://ijdld.tums.ac.ir/article-1-5957-fa.html
احمدی یزدان، شعبان زاده پریسا. درمان چاقی با بهبود متابولیسم افراد چاق به روش پیوند میکروبیوتای مدفوع (FMT) و کپسول مدفوع (مطالعهی مرور سیستماتیک). مجله دیابت و متابولیسم ایران. 1399; 19 (6) :304-308
URL: http://ijdld.tums.ac.ir/article-1-5957-fa.html
1- گروه داخلی و جراحی، دانشکدهی پرستاری ، haj_sh_13@yahoo.com
2- کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکدهی پرستاری
چکیده: (4435 مشاهده)
مقدمه: طی نیم قرن گذشته شیوع چاقی و اختلالات متابولیکی مرتبط با آن مانند اختلالات چربی، بیماریهای قلبی-عروقی، سکتهی قلبی و مغزی بهطور چشمگیری افزایش یافته است. انواع مختلفی از ارگانیسمها از جمله باکتریها، قارچها، آغازیان و ویروسها برای زندگی در رودهی انسان تکامل یافتهاند که به آنها میکروبیوتا گفته میشود. دانشمندان دریافتند افراد لاغر، میکروبیوتای متعادل در رودهی خود دارند که باعث لاغری آنها میشود، بنابراین از روشی به نام پیوند مدفوع و کپسول مدفوع برای درمان چاقی استفاده میکنند. هدف از این پژوهش معرفی پیوند مدفوع و کپسول آن در درمان چاقی مقاوم به دارو است.
روشها: مطالعهی حاضر از نوع مطالعهی مرور سیستماتیک است که مقالات انگلیسی و فارسی حاصل از جست و جوی منظم منابع اینترنتی با استفاده از عملکرد منطقی AND, OR بین کلمات کلیدی در پایگاههای Pub Med, Google scholar با استفاده از کلید واژگان انگلیسی،FMT, obesity, poop capsule, weight loss از سال 2010 تا 2020 میلادی انجام گردیده است. جستجوی کلی برای منابع مرتبط پیوند مدفوع 474 مقاله بود. سپس با اعمال فیلتر زمان این تعداد به 237 مقاله تقلیل پیدا کرد. در مرحلهی پایانی نیز با حذف مقالات تکراری و بررسی ارتباط مقالات با موضوع مورد مطالعه، 22 مقاله بهعنوان منابع مربوطه و نهایی انتخاب شدند.
یافتهها: در درمان چاقی با FMT مدفوع فرد اهدا کننده پس از غربالگری و تستهای لازم با استفاده از روشهای گوناگون نظیر انما یا کولونوسکوپی به فردگیرنده منتقل میشود و از آن پس، فرد گیرنده با دریافت میکروبیوتای متعادل فرد اهداکننده به مرور لاغر میشود. میتوان بهجای پیوند مدفوع که روشی نسبتاً تهاجمی است از کپسولهای مدفوع که متشکل ازمدفوع خشک شدهی فرد اهداکننده است استفاده نمود.
نتیجهگیری: پیوند مدفوع و کپسول مدفوع با رعایت ملاحظات لازم روش مؤثری در کاهش وزن افراد چاق (BMI>30) است. با توجه به جدید بودن روش درمانی مطرح شده، مطالعات بیشتری در این حوزه خصوصاً بررسیهای کلینیکال این روش در درمان افراد چاق کشور توصیه میشود.
نوع مطالعه:
كاربردي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1399/4/13 | پذیرش: 1399/9/3 | انتشار: 1399/9/10