دوره 20، شماره 1 - ( ویژه نامه گرامیداشت 25 سال فعالیت 1399 )                   جلد 20 شماره 1 صفحات 82-71 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ramezani A, Shahmoradi L, Azadeh F, Sheikhshoaei F, Atlasi R, Namazi N et al . VISUALIZATION OF KNOWLEDGE FLOW IN INTERPERSONAL SCIENTIFIC COLLABORATION NETWORK ENDOCRINOLOGY AND METABOLISM RESEARCH INSTITUTE. ijdld 2021; 20 (1) :71-82
رمضانی ابوذر، شاهمرادی لیلا، آزاده فریدون، شیخ شعاعی فاطمه، اطلسی رشا، نمازی نازلی و همکاران.. مصورسازی جریان دانش در شبکه‌ی همکاری‌های بین فردی پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم. مجله دیابت و متابولیسم ایران. 1399; 20 (1) :71-82

1- گروه کتابداری و اطلاعرسانی پزشکی، دانشکده‌ی پیراپزشکی
2- گروه مدیریت اطلاعات سلامت، دانشکده پیراپزشکی
3- مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم، پژوهشکده‌ی علوم بالینی غدد و متابولیسم
4- مرکز تحقیقات دیابت، پژوهشکده‌ی علوم بالینی غدد و متابولیسم
5- مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم، پژوهشکده‌ی علوم بالینی غدد و متابولیسم ، larijanib@tums.ac.ir
مقدمه: همکاری‌های علمی باعث افزایش بهره‌وری علمی می‌شود. هدف مطالعه حاضر ترسیم شبکه‌ی همکاری علمی تحقیقات پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران در دو پایگاه استنادی است.
روش‌ها: این پژوهش از نوع توصیفی- مقطعی و به روش‌ علم‌سنجی انجام شده است. جامعه‌ی پژوهش شامل کل مقالات پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم (EMRI) در پایگاه‌های هسته‌ی Web of Science و Scopus از سال 2002 تا 30 اکتبر 2020 بود. برای تجزیه‌وتحلیل داده‌ها از آمار توصیفی و نرم‌افزارهایExcel ، HistCite  ، VOSviewer وScientoPy استفاده ‌شد.
یافته‌ها: مجموعاً 4190 رکورد با وابستگی سازمانی پژوهشگاه در دو پایگاه بین‌المللی نمایه گردیده که 89480 استناد به آنها شده است. به‌طور متوسط هر مقاله 3/21 استناد دریافت کرده است. محققان پژوهشگاه تحقیقات خود را در 1118 مجله منتشر کردند. روند رشد سالانه انتشار تولیدات علمی پژوهشگاه در دو پایگاه Web of Science و Scopus به‌ترتیب 3/20 و 7/22 درصد بود. در انتشار مقالات مجموعاً 17662 نویسنده از 186 کشور مشارکت داشتند. در این مطالعه الگوی هم تألیفی (وابستگی سازمانی و کشور) و کلید واژه‌ها (بسامد واژگان) طبقه‌بندی و مصورسازی شدند.
نتیجه‌گیری: این یافته‌ها الگوی همکاری‌ها در مقالات پژوهشگاه را تعیین کرد که در نتیجه‌ی همکاری‌های بین‌المللی، تعامل با کشورهای پیشرو و همکاری‌های بین رشته‌ای، جریان دانش میان محققان پژوهشگاه افزایش می‌یابد. مطالعات دیگری برای تهیه تصویری جامع از شبکه‌ی همکاری‌ها پیشنهاد می‌شود تا وضعیت موجود را با سایر شاخص‌های تحلیل شبکه‌ی اجتماعی تحلیل نمایند.
دریافت: 1399/9/11 | پذیرش: 1399/10/24 | انتشار: 1399/11/10