Tayanloo-Beik A, Aghayan H, Alavi-Moghadam S, Rezaei-Tavirani M, Kokabi Hamidpour S, Arjmand B et al . AN OVERVIEW OF STEM CELL AND REGENERATIVE MEDICINE RESEARCHES IN IRAN. ijdld 2021; 20 (1) :47-54
URL:
http://ijdld.tums.ac.ir/article-1-6009-fa.html
تایانلوی بیک اکرم، آقایان سید حمیدرضا، علوی مقدم سپیده، رضایی طاویرانی مصطفی، کوکبی حمیدپور شایسته، ارجمند بابک و همکاران.. مروری بر پژوهشهای سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی در ایران. مجله دیابت و متابولیسم ایران. 1399; 20 (1) :47-54
URL: http://ijdld.tums.ac.ir/article-1-6009-fa.html
1- مرکز تحقیقات سلول درمانی و پزشکی بازساختی، پژوهشکدهی علوم سلولی- مولکولی غدد و متابولیسم
2- مرکز تحقیقات پروتئومیکس، دانشکدهی پیراپزشکی
3- مرکز تحقیقات متابولومیکس و ژنومیکس، پژوهشکدهی علوم سلولی-مولکولی غدد و متابولیسم
4- مرکز تحقیقات متابولومیکس و ژنومیکس، پژوهشکدهی علوم سلولی-مولکولی غدد و متابولیسم ، barjmand@sina.tums.ac.ir
5- مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم، پژوهشکدهی علوم بالینی غدد و متابولیسم
چکیده: (3899 مشاهده)
مقدمه: یافتن درمانهای مدرن ومناسب برای بیماریها بهویژه بیماریهای مزمن (مانند بیماریهای مزمن متابولیکی) یکی از مهمترین موضوعات درگیر کننده ذهن بشر است. از سویی دیگر، محدودیتهایی مرتبط با پیوند اعضاء وجود دارد که نیازجدی برای رفع آنها، محققان را به انجام مطالعات گسترده در راستای یافتن بهترین روشهای جایگزینی اعضاء تشویق نموده است. در این زمینه، محققان به مزیت سلولهای بنیادی بهعنوان رویکردی مناسب پی بردهاند. بر این اساس تاکنون استفاده از سلولهای بنیادی برای درمان بیماریهای مختلف در بسیاری از کشورهای جهان از جمله ایران مورد توجه بوده است و مراکز تحقیقاتی زیادی به انجام مطالعه در جهت به روز رسانی علم سلول درمانی میپردازند.
روشها: مروری بر تاریخچهی مطالعات سلولهای بنیادی در ایران و جهان انجام گرفت و مرکز تحقیقات سلول درمانی و پزشکی بازساختی بهعنوان یکی از مراکز پیش رو در این حوزه معرفی و مروری بر فعالیتهای این مرکز انجام شد.
یافتهها: سابقهی مطالعات مرتبط با سلول درمانی در ایران به سال 1369 باز میگردد. بهدنبال آن، مرکز تحقیقات سلول درمانی و پزشکی بازساختی با ارائه خدمات مبتنی بر اصول GMP، اقدام به ارائه خدمات بالینی مطابق با استانداردهای جهانی و انجام پژوهشهای مختلف در این حوزه نموده است.
نتیجهگیری: هدف نوشته حاضر بررسی راهبردها، چالشها و فرصتهای تحقیق و درمان با استفاده از سلولهای بنیادی در این مرکز است.
نوع مطالعه:
مروري |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1399/9/12 | پذیرش: 1399/10/24 | انتشار: 1399/11/10