دوره 20، شماره 1 - ( ویژه نامه گرامیداشت 25 سال فعالیت 1399 )                   جلد 20 شماره 1 صفحات 34-25 | برگشت به فهرست نسخه ها

Azadnajafabad S, Saeedi Moghaddam S, Mohammadi E, Rezaei N, Rezaei N, Naderimagham S, et al et al . IMPORTANCE OF POPULATION-WIDE STUDIES IN CONTROLLING NON-COMMUNICABLE DISEASES: ACHIEVEMENTS OF NON-COMMUNICABLE DISEASES RESEARCH CENTER, ENDOCRINOLOGY AND METABOLISM RESEARCH INSTITUTE. ijdld 2021; 20 (1) :25-34
آزادنجف آباد سینا، سعیدی مقدم سحر، محمدی اسماعیل، رضایی نگار، رضایی نازیلا، نادری مقام شهره، و همکاران. و همکاران. و همکاران. و همکاران. و همکاران.. اهمیت مطالعات جمعیتی در کنترل بیماری‌های غیرواگیر: دستاوردهای مرکز تحقیقات بیماری‌های غیرواگیر پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم. مجله دیابت و متابولیسم ایران. 1399; 20 (1) :25-34

1- مرکز تحقیقات بیماری‌های غیرواگیر، پژوهشکده‌ی علوم جمعیتی غدد و متابولیسم
2- مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم، پژوهشکده‌ی علوم بالینی غدد و متابولیسم
بیماری‌های غیرواگیر شایع‌ترین علت مرگ و میر زودرس و ناتوانی در اثر بیماری‌ها در سطح جهان هستند که بار سنگینی را بر سیستم‌های سلامت وارد می‌کنند. چهار دسته‌ی اصلی بیماری‌های غیرواگیر شامل بیماری‌های قلبی‌عروقی، بدخیمی‌ها، دیابت و بیماری‌های مزمن تنفسی است. ایران دومین کشور بزرگ در منطقه‌ی خاورمیانه، در دهه‌های گذشته در حال طی یک دوره‌ی گذار بسیار مهم از اپیدمی بیماری‌های واگیر به سمت اپیدمی بیماری‌های غیرواگیر بوده است. یکی از روش‌های موثر کنترل بیماری‌های غیرواگیر، پیاده‌سازی مطالعات و مداخلات جمعیتی است که سعی می‌کند با انجام مطالعات و ارائه‌‌ی خدمات در سطح وسیعی از جمعیت، عوامل خطر مختلف این دسته از بیماری‌ها را کاهش داده و مانع بروز هر چه بیشتر این بیماری‌ها شود. پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران قطب علمی پژوهشی غدد درون‌ریز و متابولیسم و مرکز تحقیقات بیماری‌های غیرواگیر پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم تلاش‌های ارزنده‌ای در زمینه‌ی پیاده‌سازی مطالعات جمعیتی پایش و بررسی بیماری‌های غیرواگیر داشته‌اند. در این مطالعه سعی شده است با مروری بر این مطالعات و طرح‌های اجرا شده و در حال اجرا، نمونه‌ای برای پیاده‌سازی سیاست‌های پیشگیری و کنترل بیماری‌های غیرواگیر معرفی شود.
نوع مطالعه: مروري | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1399/9/18 | پذیرش: 1399/10/24 | انتشار: 1399/11/10