1- ازاد نجف اباد
2- پیان نور اصفهان ، z_yalatif@pnu.ac.ir
 زمینه وهدف: دیابت نوع 2 بیماری شایعی است. که با مشکلات روانشناختی همراه است. لذا هدف از این پژوهش بررسی تاثیر خودشفابخشی بر دشواری تنظیم هیجان و شاخص قند خون بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 می باشد.
روش:این پژوهش از نوع نیمه آزمایشی (پیش آزمون، پس آزمون  با گروه کنترل و  پیگیری) بود. جامعه آماری شامل افراد  مبتلا به دیابت نوع 2 بود که  به درمانگاه صدیقه طاهره اصفهان در سال 1400 مراجعه می کردند.  تعداد 40 نفر به صورت نمونه گیری هدفمند  انتخاب شدند و  پس از انجام پیش آزمون،  بطور  تصادفی در دو گروه  خودشفابخشی و کنترل قرار گرفتند. مداخلات خود شفابخشی هفته ای یک جلسه 90 دقیقه ای بصورت آنلاین برگزار شد. پس از 12 جلسه از هردو گروه پس آزمون و سه ماه بعد آزمون پیگیری صورت گرفت. ابزار پژوهش پرسشنامه دشواری تنظیم هیجان گراتز و رومر(2004) و تجهیزات آزمایشگاهی برای اندازه گیری شاخص قند خون بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر وآزمون تعقیبی بنفرونی با استفاده از نرم افزار SPSS-24  استفاده شد.
یافته ها: نتایج نشان داد خود شفابخشی باعث کاهش دشواری تنظیم هیجان و شاخص قند خون می شود (P<0.05) و این نتایج در گذر زمان ادامه دار هستند (P<0.05).
نتیجه گیری: با توجه به نتایج می توان گفت از درمان خودشفابخشی می توان در مدیریت دیابت نوع 2 استفاده کرد.

شماره‌ی مقاله: 15

دریافت: 1402/10/5 | پذیرش: 1402/12/10