1- دانشگاه دانش البرز
2- دانشگاه بوعلی سینا ، saeidshamlou9092@gmail.com
3- دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره)
چکیده: (59 مشاهده)
هدف: هدف از پژوهش حاضر تعیین تأثیر تمرین ترکیبی و مصرف عصاره هسته انگور بر برخی عوامل استرس اکسیداتیو و آنتیاکسیدانی زنان یائسه مبتلابه دیابت نوع2 بود.
مواد و روشها: مطالعه حاضر بهصورت کارآزمایی بالینی در80 نفر زن مبتلا به دیابت نوع دو اجرا گردید، که بهصورت تصادفی به چهار گروه (20 نفری) تقسیم شدند: کنترل، تمرین، GSE، تمرین+GSE. پروتکل تمرین ترکیبی شامل تمرین هوازی و قدرتی بود، که هشت هفته (پنج روز/هفته) اجرا شد. مکمل GSE در قالب کپسولهای 200 میلیگرمی بهصورت روزانه (صبح و ظهر) مصرف گردید. نمونهگیری خونی (پنج سیسی) پیش و پس از هشت هفته مداخلات دریافت شد. بهمنظور بررسی تغییرات درونگروهی و بین گروهی از آزمون تحلیل واریانس دو راهه، و سپس تست تعقیبی توکی، توسط نسخه 25 SPSS به کار گرفته شد (05/0p≤).
یافتهها: مقادیر ظرفیت آنتیاکسیدانیتام و گلوتاتیون احیای سرم در گروههای GSE و تمرین+GSE در مقایسه با گروههای کنترل و تمرین افزایش معناداری داشت (001/0p=). سطوح مالوندیآلدئید سرم در گروه GSE در مقایسه با گروههای کنترل و تمرین، کاهش معناداری نشان داد (001/0p=).
نتیجهگیری: به نظر میرسد که مداخله عصاره هسته انگور نسبت به تمرین ترکیبی در کاهش استرس اکسیداتیو مؤثرتر است، و مصرف این عصاره بهتنهایی و نیز همراه با اجرای تمرین ترکیبی بر افزایش مقادیر ظرفیت آنتیاکسیدانی تام و گلوتاتیون احیاء تأثیر معناداری دارد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1403/7/16 | پذیرش: 1403/10/24