دوره 17، شماره 6 - ( 7-1397 )                   جلد 17 شماره 6 صفحات 299-293 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hajizadeh moghaddam A, Ahmadalizadeh M, Seyrafi R, Aghagolzadeh M, Khanjani S. EFFECT OF NANOCURCUMIN ON OXIDATIVE STRESS INDICES AND TISSUE CHANGES OF SMALL INTESTINE IN DIABETIC MICE. ijdld 2018; 17 (6) :293-299
حاجی زاده مقدم اکبر، احمدعلی زاده مرضیه، صیرفی رضا، آقاگل زاده محبوبه، خانجانی صدیقه. اثرنانوکورکومین بر شاخص‌های استرس اکسیداتیو و تغییرات بافتی مخاط روده باریک در اختلالات گوارشی ناشی از دیابت. مجله دیابت و متابولیسم ایران. 1397; 17 (6) :293-299

1- گروه زیست شناسی، دانشکده‌ی علوم پایه دانشگاه مازندران ، a.hajizadeh@umz.ac.ir
2- گروه زیست شناسی، دانشکده‌ی علوم پایه دانشگاه مازندران
3- گروه پاتوبیولوژی، دانشکده‌ی دامپزشکی دانشگاه تخصصی فناور‌ی‌های نوین آمل
4- دانشکده‌ی علوم زیستی دانشگاه شهیدبهشتی
مقدمه: دیابت یکی از شایع‌ترین بیماریهای متابولیکی است و از عوارض مهم آن اختلالات لوله گوارش است. طیف گسترده‌ای از مطالعات روی ویژگی‌های فیزیکی شیمیایی و اثرات فارماکولوژیکی کورکومین روی بیماری‌های مختلف نظیر دیابت و سرطان انجام شده است. با وجود این، دسترسی زیستی ضعیف و بی ثباتی کورکومین، کاربردهای بیشتر آن را شدیداً محدود کرده است. هدف از این مطالعه بررسی اثرات نانوکورکومین بر استرس اکسیداتیو و تغییرات بافت روده‌ی باریک در موش‌های دیابتی میباشد.
روش‌ها: در این مطالعه‌ی تجربی، حیوانات به پنج گروه: کنترل، شم، دیابتی (استرپتوزوتوسین با دوز120 میلی‌گرم بر کیلوگرم وزن بدن، به روش درون صفاقی) و گروه‌های دیابتی تیمارشده با نانو کورکومین (دوز 5/7 و 15 میلی‌گرم بر کیلوگرم وزن بدن برای 21 روز) تقسیم شدند. در پایان آزمایش فعالیت آنزیم کاتالاز، سطح مالون دی‌آلدهید در روده‌ی باریک اندازه‌گیری شد. برای ارزیابی بافتی، طول کرک و عمق کریپت روده‌ی باریک مورد بررسی قرار گرفت.
یافته‌ها: مصرف خوراکی نانو کورکومین منجر به افزایش معنا‌دار فعالیت آنزیم کاتالاز (05/0P<) روده‌‌ای و کاهش سطح مالون دی‌آلدهید گردید (001/0P<). همچنین طول کرک در گروه‌های دیابتی تیمار شده با نانوکورکومین افزایش معناداری نسبت به گروه دیابتی نشان داد (05/0P<).
نتیجه‌گیری: یافته‌های حاصل از این مطالعه نشان داد که نانوکورکومین به‌دلیل ویژگی‌های آنتی اکسیدانی، اثر حفاظتی روی اختلالات گوارشی ناشی از دیابت دارد.
دریافت: 1397/2/16 | پذیرش: 1397/8/12 | انتشار: 1397/7/23